Ngày đăng: 10 tháng 06, 2025
In Vietnamese Studies class, our 10I and 11I students worked on a flavorful project - bringing the ancient Vietnamese philosophy of Yin-Yang balance in food to life! This belief holds that harmony in ingredients (cool yin and warm yang) creates balance in our body.
After exploring this idea in class, students rolled up their sleeves and put theory into action by cooking up dishes that reflect this meaningful tradition. Students worked together to design their recipes, cook and decorate their meals, create posters to promote their dishes, and present them to teachers and peers.
Let's look at some of the mouthwatering dishes our students made:
🍜Beef Pho
🍜Sticky Rice with Braised Pork
🍜Yogurt with Jackfruit
🍜Five-Spice Grilled Pork
🍜Pho Rolls
🍜Southern Vietnamese Beef Rice Noodles
🍜Braised Tofu with Pork and Tomato Sauce
🍜Stir-fried pork with garlic
Through this hands-on experience, students not only learned about food but they also practiced teamwork, communication, and cultural appreciation for cuisine in Vietnam where they currently live. This hands-on experience is a great example of our school’s pillar - Global Citizenry - connecting with culture, working together, and learning by doing.
Xem tất cả
January
1
Dạy học qua dự án ở True North
Dạy học dự án (project - based learning, PBL)là một thuật ngữ quen thuộc trong những năm gần đây, đặc biệt trong bối cảnh giáo dục trong nước buộc phải có những đổi mới mạnh mẽ để đáp ứng nhu cầu học tập - đầu tư giáo dục và vươn tầm thế giới.
October
13
Hành trình khám phá lịch sử qua Đường mòn Hồ Chí Minh
Tiếp nối dự án KHXH “Luminescence: Soi bóng tiền nhân”, lớp 6A và 7A đã có một chuyến trải nghiệm đáng nhớ tại Bảo tàng Đường mòn Hồ Chí Minh.
October
13
Dự án Zero Waste lọt vào vòng chung kết giải thưởng Zayed Sustainability Prize
Xin chúc mừng Lưu Tiến Minh Nghĩa (12I) cùng dự án Zero Waste đã chính thức lọt vào vòng chung kết toàn cầu của Giải thưởng Zayed Sustainability Prize 2026 – hạng mục Global High School!.