Ngày đăng: 10 tháng 06, 2025
In Vietnamese Studies class, our 10I and 11I students worked on a flavorful project - bringing the ancient Vietnamese philosophy of Yin-Yang balance in food to life! This belief holds that harmony in ingredients (cool yin and warm yang) creates balance in our body.
After exploring this idea in class, students rolled up their sleeves and put theory into action by cooking up dishes that reflect this meaningful tradition. Students worked together to design their recipes, cook and decorate their meals, create posters to promote their dishes, and present them to teachers and peers.
Let's look at some of the mouthwatering dishes our students made:
🍜Beef Pho
🍜Sticky Rice with Braised Pork
🍜Yogurt with Jackfruit
🍜Five-Spice Grilled Pork
🍜Pho Rolls
🍜Southern Vietnamese Beef Rice Noodles
🍜Braised Tofu with Pork and Tomato Sauce
🍜Stir-fried pork with garlic
Through this hands-on experience, students not only learned about food but they also practiced teamwork, communication, and cultural appreciation for cuisine in Vietnam where they currently live. This hands-on experience is a great example of our school’s pillar - Global Citizenry - connecting with culture, working together, and learning by doing.
Xem tất cả
September
29
Chúc mừng thành tích của Lê Thạch Anh tại HKISO 2025!
TNIS xin chúc mừng bạn Lê Thạch Anh (lớp 4A) với những thành tích xuất sắc tại Kỳ thi Olympic Khoa học Quốc tế Hong Kong (HKISO) 2025!
September
26
Khám sức khỏe thường kỳ - Khỏe để học vui!
Ngày 16/9 vừa qua, TNIS đã tổ chức chương trình Khám sức khỏe định kỳ phối hợp cùng Phòng khám Đa khoa Việt Hàn.
September
23
Ngày hội Dot Day - Khơi nguồn sáng tạo, kết nối ý tưởng!
Hôm nay, khói Tiểu học Quốc tế đã cùng nhau tổ chức Ngày hội Dot Day – ngày hội lấy cảm hứng từ cuốn sách The Dot của Peter H. Reynolds nhằm tôn vinh sự sáng tạo và tinh thần dám nghĩ dám làm trong nghệ thuật.