Ngày đăng: 10 tháng 06, 2025
In Vietnamese Studies class, our 10I and 11I students worked on a flavorful project - bringing the ancient Vietnamese philosophy of Yin-Yang balance in food to life! This belief holds that harmony in ingredients (cool yin and warm yang) creates balance in our body.
After exploring this idea in class, students rolled up their sleeves and put theory into action by cooking up dishes that reflect this meaningful tradition. Students worked together to design their recipes, cook and decorate their meals, create posters to promote their dishes, and present them to teachers and peers.
Let's look at some of the mouthwatering dishes our students made:
🍜Beef Pho
🍜Sticky Rice with Braised Pork
🍜Yogurt with Jackfruit
🍜Five-Spice Grilled Pork
🍜Pho Rolls
🍜Southern Vietnamese Beef Rice Noodles
🍜Braised Tofu with Pork and Tomato Sauce
🍜Stir-fried pork with garlic
Through this hands-on experience, students not only learned about food but they also practiced teamwork, communication, and cultural appreciation for cuisine in Vietnam where they currently live. This hands-on experience is a great example of our school’s pillar - Global Citizenry - connecting with culture, working together, and learning by doing.
Xem tất cả
September
12
Trải nghiệm nghề nghiệp thực tế tại Triển lãm VEC
Hôm qua, học sinh khối 9–12 hệ Song ngữ đã tham gia chuyến học tập trải nghiệm với chủ đề “Khám phá thành tựu đất nước – Định hướng nghề nghiệp tương lai” tại Triển lãm “80 năm Hành trình Độc lập – Tự do – Hạnh phúc”, Trung tâm Triển lãm Quốc gia Cổ Loa.
September
9
Chúc mừng Khánh Thịnh với Huy chương Vàng AIMO 2025!
Nhà trường chúc mừng thành tích mùa hè vô cùng ấn tượng của bạn Vũ Trần Khánh Thịnh (8I) tại giải AIMO vòng CHung kết Quốc gia!
September
9
Chuỗi sự kiện "Tự hào Việt Nam' của thầy trò TNIS
Chuỗi sự kiện “Tự hào Việt Nam” tại True North School đã khép lại đầy cảm xúc và đáng nhớ với các em học sinh.